De zomer van 2020 voor veel mensen een Staycation

Door:

Gepubliceerd op:

22/12/20

Waar ga jij naartoe?

Op het moment van deze blog schrijven is de eerste week vakantie in het zuiden van het land begonnen. Een bijzondere zomer door de maatregelen voor het COVID-19 Coronavirus. Nu de vakantie begonnen is zijn er mensen die toch nog een vlucht boeken, lekker met de auto of boot op pad gaan en mensen die lekker thuis blijven. Maar thuis blijven betekent niet dat het een saaie vakantie hoeft te zijn. Daarom hebben we vijf activiteiten die je in of rondom het huis kan doen. Zo heb je zelf, en je kinderen, ook na de vakantie leuke verhalen over hoe jij deze bijzondere zomer door bent gekomen.

1. Volg een cursus

Oke, we beginnen met een wat serieuzere tip. Maar volg een cursus. En de inhoud van de cursus hoeft natuurlijk niet meteen moeilijk te zijn zodat je er tegenop kijkt maar volg een cursus voor een onderwerp waarin je je altijd al hebt willen verdiepen. Voorbeelden van cursussen voor de zomer zijn, een cursus Spaans, een kook cursus of cursus modeltrein bouwen. Je kunt er alle kanten mee op.

2. Kampeer in je eigen achtertuin

Al meerdere jaren op een camping gestaan maar sla je dit jaar over. Kampeer dan in je eigen achtertuin om toch dat campinggevoel te hebben. Steek de barbecue aan, met marshmallows rondom het kampvuur en later ruil je de marshmallows om voor een gitaar bij het kampvuur. Het voordeel van thuis kamperen is dat er geen lange rij voor de wc staat en waarschijnlijk kost de afwas ook minder moeite.

3. Maak leuke reisverslagen van je vorige reizen

Ieder jaar maak je waarschijnlijk tal van foto's en video's van de reizen die je beleefd. En elk jaar denk je na de vakantie: Die foto's en video's voeg ik later wel samen in een leuk reisverslag. De zomer van 2020 is ideaal om nu eindelijk die belofte na te komen. En terwijl je de reisverslagen samenstelt haal je leuke herinneringen op van eerdere jaren en doe je tegelijkertijd inspiratie op voor de volgende zomers.

4. Dagje weg in eigen land

Nederland heeft genoeg locaties die je kunt bezoeken voor een dagje weg. Bezoek een dierentuin, spa of attractiepark. De locaties zullen uiteraard aangepaste regels hebben in verband met de coronacrisis maar dat mag de pret niet drukken. Uitgebreide keuze om een dagje te ontspannen. En bevalt één dagje weg goed? Wellicht volgt er dan ook nog een tweede dagje weg tijdens je vakantie.

5. Organiseer thuis een thema-dag

Een zomer volgepland met bezoeken aan festivals, vakanties en kijken van evenementen zit er in de zomer van 2020 helaas niet in. Maar je kunt wel zo'n thema-dag voor jezelf organiseren. Heb je toevallig tip 1 gevolgd en een cursus Spaans afgerond? Organiseer een Spaanse dag waarbij het eten en drank gebaseerd is op de Spaanse keuken terwijl jij er in het Spaans over verteld. De zomer van 2020 beloofde ook een vol programma met sportevenementen. Organiseer thuis de Olympische Spelen om ook deze zomer fit te blijven. Stond er een festival op de planning? Draai thuis de muziek en shake zelf je cocktails of geniet van heerlijke (speciaal)bieren. Let uiteraard wel op de bure i.v.m. geluidsoverlast ;)? 

Fijne zomer namens HESIC

We hopen je met deze punten op weg te helpen voor een aangename zomer. Ben jij na de zomer toe aan een nieuwe uitdaging in de Finance of Techniek? Dan komen we graag met je in contact. Ook tijdens de zomermaanden zijn we bereikbaar en reageren we op al het contact. Voor de actuele vacatures kun je een kijkje nemen op onze vacaturesite.