Ontdek welke skills jij hebt voor een technische functie

competentietest

Door:

Gepubliceerd op:

22/12/20

Test je technische skills bij HESIC

Heb jij een technische opleiding afgerond maar ben je benieuwd welke functie het beste bij je past? HESIC heeft een aantal vragen opgesteld waarbij wij je gaan helpen aan een nieuwe baan. In de technische branche kun je aan de slag in diverse functies. Voorbeelden van technische functies zijn projectleider,werkvoorbereider, planner, calculator. Deze technische functies hebben ook weer diverse specialismen. Welke functie het beste bij je past ontdek je via de test op onze website: https://www.hesic.nl/competentietest

 

Doe de test!

Een aantal functies uit de technische branche

 

Wat doet een projectleider?

Projectleiders zijn verantwoordelijk voor een project of een deel van een project. De keuze hierin is afhankelijk van de grootte van het project in tijd en budget. Een Projectleider is onder andere verantwoordelijk voor de projectplanning, aansturen van het projectteam, het bewaken van de voortgang van projecten en het organiseren van de uitvoering van het project.Daarnaast houdt een Projectleider de projectrisico’s in de gaten en draagt zorg voor draagvlak bij stakeholders.

 

Ontdek of jij de skills hebt voor projectleider

 

Wat doet een werkvoorbereider?


Een Werkvoorbereider is een functie met een breed takenpakket binnen de technische branche. Zo is de Werkvoorbereider verantwoordelijk voor planningen,werkinstructies, inkoop van materialen en het maken van werktekeningen. De Werkvoorbereider zorgt voor het calculeren, ondersteunen en voorbereiden van alle werkzaamheden die bij een technisch project komen kijken.

In deze rol kun je je ook nog verder specialiseren op bijvoorbeeld het gebied van infra, bouwkunde, elektrotechniek en/of telecom.

 

Ontdek of jij de skills hebt voor werkvoorbereider

 

Wat doet een planner?

Taken die een Planner uitvoert zijn, onder andere het vaststellen van het benodigd aantal arbeidsuren, het maken van een werkrooster,zorgen voor de juiste vergunningen, materiaalinkoop, opstellen van werkinstructies en het onderhouden van contact met opdrachtgevers en leveranciers.

 

Ontdek of jij de skills hebt voor planner

 

Wat doet een calculator?

Een calculator zorgt ervoor dat berekeningen kloppen op basis van contracten, bouwtekeningen en andere gegevens. De calculator brengt het totale kostenplaatje in kaart voor een technisch project.

 

Ontdek of jij de skills hebt voor calculator