Thuiswerken na de coronacrisis

thuiswerken

Door:

Gepubliceerd op:

22/12/20

Door de coronacrisis werd een groot deel van Nederland verplicht om thuis te werken. Waar veel werkgevers negatieve gedachtes hadden over thuiswerken is dat tijdens de coronacrisis bijgedraaid. Uit onderzoek van adviesbureau Bruis blijkt 23% van de onderzochte organisaties positiever te zijn geworden met betrekking tot thuiswerken.

Niet iedere functie is geschikt voor thuiswerken

Bij HESIC richten we ons op de Finance en Techniek branche.Waar een business controller of administratief medewerker wat makkelijker de taken thuis uit kan voeren is dat voor een werkvoorbereider of monteur wat lastiger. Maar voor de functies die deels wel thuis uitgevoerd kunnen worden blijkt dat na de coronacrisis blijvend te zijn. Misschien niet de volledige werkweek maar 1 à 2 dagen in de week of het afwisselen van thuiswerken per week.

Win het vertrouwen van je werkgever

Zie jij jezelf na de coronacrisis ook vaker thuiswerken dan voorheen dan is het wel belangrijk om afspraken te maken met je werkgever.Er zijn nog leidinggevende en/of managers die denken dat werknemers die thuiswerken overdag overal te vinden zijn behalve achter hun laptop. Maak daarom afspraken met je leidinggevende of manager over wat je oplevert. Plan standaard belafspraken in en maak concrete afspraken over hoeveel werk je per dag/week oplevert.

We missen onze collega’s

Ondanks dat we de tijdens de coronacrisis over het algemeen positiever zijn gaan denken over thuiswerken zijn er natuurlijk nog steeds nadelen. Een deel van de werknemers mist zijn of haar collega’s. Daarnaast is de communicatie onderling in het echt anders dan de videocall systemen die worden gebruikt. Daarom is het van belang dat je in de toekomst een goede balans vindt tussen werken op kantoor en thuiswerken mocht je voorkeur daarnaar uit gaan.

Thuiswerken kun je niet opeisen

Mocht je zelf enthousiast zijn over het thuiswerken onthoud dan wel dat je niet kunt eisen van je leidinggevende of manager dat je mag thuiswerken.Het thuiswerken dat tijdens de coronacrisis is toegenomen is niet bij wet geregeld. Het valt onder flexibel werken maar is geen op zich staand issue.Daarom blijft communicatie tussen jou en je leidinggeven of manager belangrijk.

 

Tips over het optimaliseren van je productiviteit tijdens thuiswerken hebben we eerder in een blog beschreven.