Vijf tips om hitte op kantoor te doorstaan

Door:

Gepubliceerd op:

22/12/20

Zomerse dagen zijn fijn als je buiten kunt zijn en ervan kunt genieten in je vrije tijd. Maar op kantoor kan het een minder fijne ervaring opleveren. En om nu niet elke tropische dag vrij te moeten vragen hebben we vijf tips opgesomd om de hitte op kantoor te doorstaan.

 1. Sta vroeg op
  In de ochtend zijn de temperaturen nog niet op het hoogtepunt van de dag. Dat is vaak tussen 12.00 en 15.00 uur 's middags. Sta daarom vroeg op en begin eerder aan je dagtaken. Als je eerder begint kun je ook eerder stoppen. Mocht je je taken niet af hebben dan kun je eventueel in de avonduren als het weer koeler is nog extra taken uitvoeren.
 2. Luchten en verduisteren
  Als je eerder opstaat kun je 's ochtends de ruimtes luchten. Stijgt de temperatuur dan kun je ervoor kiezen om ramen en deuren weer te sluiten. Het is wel verstandig om dan de ruimtes te verduisteren met raamsverduisteringen zoals gordijnen en zonneschermen.
 3. Drink voldoende
  Je lichaam verliest in de hitte meer vocht dan normaal. Zorg daarom voor voldoende dorstlessers.
 4. Schakel warmtebronnen uit
  Zet je normaal gesproken alle lampen, computers, printers etc. aan? Kijk welke apparaten je uit kunt laten. Deze apparaten zijn warmtebronnen die voor nog meer warmte zorgen op kantoor.
 5. Eet lichte maaltijden
  Zware maaltijden zijn af raden met het warme weer. Groente en fruit zijn makkelijk te verteren tijdens de hitten. Het zorgt er ook voor dat je lichaam fit blijft. Tijdens de hitte is het ook aan te raden om maaltijden te eten met een hoger zoutgehalte. Het zout zorgt ervoor dat je lichaam langer vocht vast houdt.