Vijf tips om hitte tijdens buitenwerk te doorstaan

Door:

Gepubliceerd op:

22/12/20

Heb je een functie in de bouw of een andere branche waarbij je moet buitenwerken? Dan is het een grote uitdaging om zomerse dagen te doorstaan. Temperaturen van boven de 30 graden Celsius maken het werk er niet makkelijker op. Daarom geven we vijf tips om de hitte tijdens buitenwerk te doorstaan.

 1. Vroeg beginnen
  In de bouw wordt er vaak al vroeg begonnen met de werkzaamheden van de dag. Maar kijk naar de mogelijkheden om nog eerder te beginnen dan gebruikelijk. In de ochtend zijn de temperaturen nog niet op het hoogtepunt van de dag.
 2. Extra pauzes
  Overleg met je leidinggevende of er extra pauzes ingelast kunnen worden. Zoek in de pauzes de schaduw op zodat je niet de hele dag in de brandende zon staat.
 3. Ventilator
  Dit is alleen mogelijk als er al een redelijk gesloten ruimte is gecreëerd maar zorg voor een ventilator zodat je in verkoelende lucht staat te werken.
 4. Schakel apparatuur zoveel mogelijk uit
  Alle apparaten zijn tegelijkertijd een warmtebron. Schakel daarom zoveel mogelijk apparaten die je niet nodig hebt. uit. Daarnaast is dat ook goed voor de apparaten aangezien ze oververhit kunnen raken in de zon.
 5. Verkoeling en bescherming
  Om jezelf te koelen kun je een plantenspuit vullen met koud water en ijsklontjes. Jezelf dan regelmatig in de nek en op je handen te sprayen werkt verkoelend. Ook belangrijk om jezelf regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème ter bescherming tegen de zon.