Vijf voordelen van detacheren voor een werknemer

Door:

Gepubliceerd op:

22/12/20

Van detacheren heb je misschien wel vaker gehoord. Maar weet jij wat detacheren inhoudt? Bij wat voor bedrijven kan ik gedetacheerd worden? Wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden? Is detacheren ook mogelijk als starter? En wat zijn de voordelen van detacheren als werknemer? In deze blog worden vijf voordelen van detacheren als werknemer beschreven. Ontdek of detacheren iets voor jou is en neem, bij interesse, contact op met ons.

 Kijkje  in de keuken bij verschillende organisaties

Als je gedetacheerd wordt kun je als werknemer een kijkje in diverse keukens nemen doordat je aan de slag gaat bij verschillende organisaties. Je werkt mee aan diverse projecten en op verschillende afdelingen. Door de veranderingen in projecten en afdelingen ervaar je verschil in bedrijfscultuur en werkzaamheden. De insteek van een detacheringsproject is dat je als volwaardig medewerker van de opdrachtgever je taken uitvoert en jezelf ontwikkeld tot een nog betere medewerker.

Persoonlijke begeleiding

Terwijl je je werkzaamheden uitvoert bij een opdrachtgever sta je nauw in contact met collega's van HESIC. Zij begeleiden je persoonlijk tijdens de projecten en voor vragen en of opmerkingen kun je altijd bij hen terecht. Vanuit HESIC plannen we periodiek gesprekken in om te horen hoe het ervoor staat en of je je werk nog leuk vindt. Eéns in de paar maanden organiseren we bij HESIC ook een uitje om elkaar in andere omstandigheden te spreken en natuurlijk ook dan te horen hoe het met je gaat.

Inspraak op verloop van je carrière

Dit onderwerp sluit aan op het kopje hierboven. Door de persoonlijke begeleiding heb je zelf ook inspraak op je eigen carrière. Omdat detacheringsprojecten vaak een einddatum hebben kijken collega's van HESIC graag alvast vooruit om je aan een vervolgproject te helpen. Als gedetacheerde heb je inspraak op je vervolgproject. Wat vind je wel of juist niet leuk? En in wat voor bedrijf zou je graag aan de slag gaan? Waar wil jij je in ontwikkelen? Allemaal vragen die je met collega's van HESIC kunt bespreken.

Detachering biedt meer zekerheid dan uitzenden

Bij een detacheringsopdracht wordt van tevoren afgesproken voor welke duur en voor hoeveel uur in de week je aan de slag gaat. Je komt onder contract te staan bij HESIC en gaat aan de slag bij de opdrachtgever. Het aantal uren staat dus vast en verandert niet per week of dag. Dit is vaak bij uitzenden wel het geval. Na meerdere detacheringsopdrachten en een aantal jaren in dienst van HESIC kan het zijn dat je een vast contract krijgt bij HESIC. Zo ben je gegarandeerd van een contract met de daarbij behorende uren.

Ontwikkelingsmogelijkheden met vakgenoten

Een detacheringsbureau richt zich vaak op specifieke branches en hebben dus een netwerk van meerdere specialisten in een vakgebied. Bij HESIC richten we ons op Finance en Techniek. Doordat we een netwerk hebben van meerdere specialisten bij elkaar kunnen we ontwikkelingsmogelijkheden aanbieden die jou als professional verder ontwikkelen. Er worden diverse evenementen georganiseerd waarbij één onderwerp centraal staat en waarbij je geïnspireerd wordt door vakgenoten.