Finance

Goede controllers zijn als goede remmen op een race-auto. Zij moeten de organisatie het vertrouwen geven om hard te kunnen gaan.

We richten ons met name op de volgende functies

  • Business Controller
  • Financial Controller
  • Project Controller

Groot geworden met de inzet van interim professionals en daarna steeds slimmer geworden. Nog altijd goed in flexibele capaciteit en minstens zo sterk in duurzame oplossingen. En dat met resultaatgarantie.

Wij lossen vraagstukken écht op. Door de kern van een uitdaging bloot te leggen en daar een slimme vorm van dienstverlening op te formuleren. Dat begint en eindigt bij onze mensen, versterkt door onze kennis van data. Human Powered Data Driven noemen we dat. Wij kiezen niet de gemakkelijkste weg, maar vinden de vraag achter de vraag. Zo zijn wij een solide partner op tactisch niveau en sparringpartner bij strategische vraagstukken.

Functies bij HESIC binnen Finance

De drie functies waar HESIC zich op richt binnen Finance zijn: Business-, Financial- en Project Controller. Functies die, met focus op getallen, op elkaar lijken, maar waar ook zeker verschillen zijn in taken en verantwoordelijkheden.

Maar, wat houden deze functies nu in? Hieronder vind je een beschrijving van de functies zoals HESIC deze ziet.

Wat doet een Business Controller?

Een Business Controller functioneert als sparringspartner voor haar stakeholders en heeft een signaleringsfunctie binnen de organisatie. Op basis van gerapporteerde cijfers zorgt hij/zij onder andere voor optimalisatie van resultaten in de organisatie, zoals winst, cash, kwaliteit en klanttevredenheid.

Een Business Controller denkt in waardecreatie en is vaak communicatief sterk. Daarnaast denkt een Business Controller behalve in risico's zeker ook in kansen.

Wat doet een Financial Controller?

Een Financial Controller richt zich met name op totstandkoming van juiste, volledige en tijdige informatie. In de praktijk richt de Financial Controller zich met name op standaardrapportages, zoals de Resultatenrekening en de Balans, maar ook op interne controle maatregelen en/of fiscale zaken.

Naast uitstekende boekhoudkundige kennis wordt de Financial Controller enthousiast van periodieke financiële rapportages en jaarrekeningen. Hij/zij geeft stakeholders het gevoel dat de organisatie financieel 'in control' is.

Wat doet een Project Controller?

Een Project Controller heeft een breder takenpakket dan de Business Controller en de Financial Controller. De taken zijn in de volle breedte gericht op het project, waarbij actual, budget en doorlopende planning belangrijke onderdelen zijn. Afhankelijk van de grootte en diversiteit van een projectorganisatie worden taken toebedeeld aan de Project Controller. Voorbeelden van deze taken zijn financiële administratie, budgetbewaking, rapportage, risicomanagement en informeren van diverse stakeholders.

Waar een Business- en Financial Controller vaak een gedeeltelijke verantwoordelijk hebben, is de rol van de Project Controller vaak breder en holistischer.

Kom met ons in contact of solliciteer direct

Heb je een vraag of opmerking over onze diensten? Ben je op zoek naar een nieuwe baan in Finance of Techniek? Solliciteer dan op één van onze vacatures of kom met ons in contact via het contactformulier.